Fysiek Goud of Zilver

Fysiek goud of zilver – life’s all about choices

Jazeker. We hebben wat te kiezen. Laten we beginnen bij het begin. Goud is duur. Goud kan in waarde stijgen of dalen. Jij wilt investeren in goud want je hebt geld over. Zitten we nog op het juiste pad? Je kunt in veel gevallen alleen een goede keuze maken als je de andere opties die je hebt ook scherp in beeld hebt. Een van de opties die je daarbij hebt, is de keuze tussen fysiek goud of zilver. Dit zijn investeringskeuzes alsmede keuzes die je op gevoel en ratio dient te maken. Genoeg input voor een pagina over dit onderwerp, lijkt ons.

Dat doen we dan ook met veel plezier. Deze pagina staat volledig in het teken van de vraag of jij fysiek goud of zilver wilt gaan open en waarom je het ene niet zou kopen en het andere juist weer wel. Dat is iets om goed over na te denken en bij elke manier van nadenken hoort een manier om te beslissen. Daar gaan we dus op deze pagina mee aan de slag. We zetten de voordelen op een rijtje van beiden producten, zodat je een goed afgewogen keuze kunt maken tussen één van de twee. Heb je dat gedaan? Dan is het aan jou fysiek goud of zilver te kopen.

Fysiek goud of zilver – de voordelen van goud

Juist. We beginnen met de voordelen van goud. Misschien niet helemaal eerlijk, omdat goud op deze hele website al centraal staat. Maar bij de keuze voor fysiek goud of zilver kun je nooit helemaal objectief zijn: je maakt de keuze immers op basis van een gevoel, op basis van een emotionele afweging wat je op een bepaald moment in jouw voordeel vindt. Dat geldt voor het kopen van goud in een shop en voor het kopen van zilver. Het grote voordeel van goud: het is een relatief waardevast product.

Bij de keuze voor een investering in fysiek goud of zilver is de ontwikkeling van de waarde van het product van evident belang. Weet je zeker dat een bepaald product steeds iets meer of minder waard wordt, dan beïnvloedt dat natuurlijk in grote mate de investeringsbeslissingen die je gaat maken. Dat is bij de keuze voor fysiek goud of zilver natuurlijk niet anders. Je weet in dit geval zeker dat het mogelijk om is het een en ander naast elkaar te leggen en daarbij rekening te houden met de mogelijkheden dat je veel geld verdient met een transactie.

Maar we dwalen af, want we hadden het over de voordelen van goud. Goud is dus relatief waardevast en wordt veel meer verhandeld dan zilver. Daarnaast zijn er veel meer afgeleide producten van goud, die betrekking hebben op de ontwikkeling van de goudkoers. De keuze tussen fysiek goud of zilver en de mate waarin je daarin wilt investeren, is dus ook voor een groot deel gebaseerd op hoe je hier mee omgaat op de wat langere termijn. Fysiek goud of zilver – het is een keuze die je maakt.

Fysiek goud of zilver – de voordelen van zilver

We hebben net kort de belangrijkste voordelen van het investeren in fysiek goud doorgenomen. Dat betekent dat we natuurlijk ook aandacht moeten besteden aan dat andere product waar we hier mee te maken hebben. Zilver. Wat zijn de voordelen die je kunnen helpen bij de keuze tussen fysiek goud of zilver? Laten we beginnen bij het begin. Zilver is relatief goedkoop. Waar goud al snel een rip uit je lijf veroorzaakt, kun je een stuk eenvoudiger zilver aanschaffen. Het is ook mogelijk om zilver te kopen en daarbij gebruik te maken van een kluis.

Dat is een belangrijk argument bij de afweging tussen fysiek goud of zilver. Het is namelijk zo dat het niet eenvoudig is om de keuze te maken tussen fysiek goud of zilver. Wat in zo’n geval goed kan helpen, is dat de transactiekosten bij het investeren in zilver een stukje lager liggen dan gebruikelijk. Er hoeft niet zo’n hoge verzekeringspremie betaald te worden en het aanbod van kluizen is sneller toereikend. Ook hoef je niet te twijfelen over de noodzaak om het zilver bij de bank te stallen; die is er namelijk niet.

Een ander voordeel bij de keuze tussen fysiek goud of zilver dat in het voordeel is van het zilver: het is niet zo gevoelig voor speculatie. Dat was de koers van zilver wel, maar recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat de meeste lucht er inmiddels wel uit is. Dat betekent dat je voor de lange termijn terdege rekening moet houden met het feit dat fysiek goud of zilver snel meer of minder waard kan worden. Maar lang niet zo veel als goud en dat maakt het een voordeel voor de neutrale kopen.

Fysiek goud of zilver – weet je het al?

De keuze is niet eenvoudig. Het is lastig kiezen tussen een investering in fysiek goud of zilver. Je moet er echt even goed over nadenken als je dit wilt gaan doen en je een bepaalde investeringshorizon tot je beschikking hebt. Toch raden we je aan om dit wel te doen. Zoals we in de inleiding al schrijven, is het bitter noodzakelijk om al je opties scherp te hebben op het moment dat je een bepaalde investering wilt gaan doen en een geldbedrag uit wilt gaan geven. Dan kan en mag je niet voorbij gaan aan bepaalde aspecten.

De keuze tussen fysiek goud of zilver moet je deels maken op gevoel en op emotie. Zo simpel is het. Net zoals je bij de juwelier je voorkeuren hebt, is het ook mogelijk om goud of zilver te kopen op het moment dat je een bepaald ander plan hebt. Fysiek goud of zilver aanschaffen is wat dat betreft niet anders dan het aanschaffen van een auto: je moet zorgen dat je je eigen voorkeuren scherp hebt en niet bang bent om de investering te maken. Dan ben je er klaar voor!