Waarde Fysiek Goud

Waarde fysiek goud
Wat is de waarde van iets? Altijd een lastige vraag. Is het wat de gek ervoor geeft? Is het wat de markt er voor over heeft? Er is genoeg te verzinnen, maar feit is dat de waarde fysiek goud op tal elementen is gebaseerd. Dat zijn de elementen die we op deze pagina gaan bespreken en waarvan we hier het juiste overzicht proberen te bieden. Nadat we dat hebben gedaan, kun je bepalen of de huidige waardering van het goud en de bijbehorende waarde voldoende aanleiding zijn om nu in te stappen. Dat hoeft natuurlijk niet.

Wat komt er allemaal aan bod op deze speciale pagina over de waarde fysiek goud? We beginnen allereerst met een uitgebreide opsomming van de verschillende producten en factoren die de waarde en hoogte van de prijs die je betaalt kunnen bepalen. Dat zijn er nogal wat. Zo kun je denken aan het aanbod vanuit de verschillende nationale banken, denken aan het aanbod van de verschillende producten binnen de wereld van afgeleide speculatieve producten en tal van andere factoren. De waarde fysiek goud kun je dus niet zo maar vast stellen; daar moet je wat werk voor doen. Daar gaan wij je bij helpen.

Factor 1 bij de waarde fysiek goud – daadwerkelijk aanbod

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van waarde van fysiek goud is het aanbod op de wereldmarkt. Dat vraagt om wat verduidelijking. De markt voor dit fysieke product wordt gebaseerd op het beschikbare goud. Dat gaat om goud dat in de handel is gebracht als fysiek product. Goud dat beschikbaar is. Er ligt heel erg veel goud achter slot en grendel op verschillende locaties in de wereld. Banken en partijen doen dit om de waarde structureel hoog te houden. Zou dit goud op de markt gebracht worden, dan zouden we direct een prijsdaling zien.

Het is dus in het belang van de waarde fysiek goud om niet te veel goud op de wereldmarkt beschikbaar te hebben. Dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de goudprijs en de goudkoers en wordt door sommige mensen nog wel eens over het hoofd gezien. Toch mag het niet ontbreken bij een artikel over de waarde van fysiek goud dat de waarde van dit mooie en toch ook prijzige product voor een deel kunstmatig in stand wordt gehouden en gebracht. Weet je dit echter? Dan hoef je je geen zorgen te maken.

Factor 2 bij de waarde fysiek goud – de stand van de wereldeconomie

Goud is een grondstof en een edelmetaal. Allebei tegelijk. Enerzijds dient goud gebruikt te worden in verschillende producten, zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons en de halfgeleiderindustrie. Anderzijds wordt goud door veel mensen gezien als een luxeproduct dat uitermate geschikt is om bepaalde gebeurtenissen mee te vieren. Door sommige mensen wordt goud nog een derde eigenschap toebedeeld: dat van beleggingsvehikel en product waar je mee kunt handelen op het moment dat je wat extra geld over hebt. Je begrijpt dat dit invloed heeft op de waarde fysiek goud/

Een van de belangrijkste andere factoren, die al deze drie factoren samen neemt, is de stand van de wereldeconomie. In het kort: gaat het slecht met de wereldwijde economie, dan zul je een behoorlijke stijging zien van de waarde fysiek goud. Dat komt omdat mensen goud als veilige haven zien bij roerige tijden. Goud biedt zekerheid omdat het giraal en chartaal geld kan vervangen in tijden van extreme onzekerheid of crises. Daarmee wordt de waarde fysiek goud rechtevenredig hoger naarmate de economie het moeilijker krijgt.

Factor 3 bij de waarde fysiek goud – wat je er zelf van vindt

De waarde fysiek goud is in zekere zin toch ook een beetje wat de gek ervoor geeft. Dat kan heel raar klinken. Je kunt namelijk stellen dat jij die gek bent. Jij bent gek van het product goud en wilt dat, om wat voor reden dan ook, in de kluis hebben liggen. Dat betekent dat je rekening dient te houden met de monetaire waardering van het product: wat kost het. En daar komt al snel het antwoord: wat jij er voor over hebt. Denk jij dat het goud snel in waarde zal stijgen in de komende periode? Dan moet je nu kopen. Wil je rustig afwachten en vind je de prijs te hoog? Dan kies je een ander doel voor je geld.

De waarde fysiek goud is daarmee de waarde die jij er voor over hebt. Dat kan een hoge waarde zijn, een lage waarde en alles daar tussenin. Het betekent in ieder geval dat de mate waarin het geld wordt samengevoegd en de mate waarin de waarde fysiek goud voor jou van belang zijn, bepalen hoe je met het geld om dient te gaan en hoe je dit geld kunt gebruiken voor alles dat met goud te maken heeft. Laat je dus niet van de wijs brengen door de wereldeconomie of door berichten over een bank die goud dumpt: jij betaalt, dus jij bepaalt.

Over de waarde fysiek goud

Kortom, er is heel erg veel dat de waarde fysiek goud bepaalt. Er is daarmee ook lastig een eenduidig beeld te schetsen van de mogelijkheden en een eenduidig beeld van de prijs die je moet betalen. Het belangrijkste dat je dient te weten, is dat het geld dat je uit gaat geven en de investering die je gaat maken, jouw geld is. Het is jouw geld waarmee je de beslissing kunt maken en het bedrag toe kunt voegen aan je rekening. Daarmee verandert op zich niet heel veel aan de situatie zoals die nu is. Maar er is belangrijke conclusie aan dit gegeven te verbinden.

Namelijk dat de waarde fysiek goud door jou wordt bepaald en dat jij uiteindelijk duidelijk maakt hoeveel je er voor over hebt. Het mooie is dat de markt zich daar maar aan heeft aan te passen en dat de waarde fysiek goud daardoor dus ook kan fluctueren. Houd je hier rekening mee? Dan ligt er ongetwijfeld een mooie investeringskans voor je klaar. En dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent, de mogelijkheid om geld te verdienen met het investeren in fysiek goud en alles dat hier mee te maken heeft.